Поставувањето на правилна дијагноза при секој лекарски преглед зависи од точноста на лабораториските наоди. ПОЛИКЛИНИКА АЛТЕА со високо софистицираната биохемиска лабораторија и посветениот персонал обезбедува точност и експедитивност во вршењето на лабораториските анализи.

Опремата како HumaCount, HumaCount 30TS, Humalyzer 3000 и Gesan Chem 200, произведени од светски реномирани компании, беспрекорно функционираат со капацитет од повеќе од 200 анализи на час. Во континуитет посветени сме на осигурување на едни од најквалитетните реагенси, неопходни за квалитетот на анализите што ги изработуваме.

ПОЛИКЛИНИКА АЛТЕА во интерес на пациентите преку соработка со високоспецијализирани установи од земјава и странство овозможува испитувања и на најспецифични анализи, неопходни за поставување на правилна дијагноза.

ЗАТОА ШТО ЗДРАВЈЕТО Е НАЈВАЖНО!

Услуги

 • седиментација
 • крвна слика
 • протеински статус
 • липиден статус
 • електролитен статус
 • глициден статус
 • ензимски статус
 • коагулациски статус
 • уринарен статус
 • седимент во урина
  (просек во поле)
 • хормонален статус
 • вирусен статус
 • нарко статус
 • алерголошки статус
 • имунолошки статус
 • тумор маркери
 • тест за бременост